Slide background
Slide background

IMG 3927

 

1 Αυγούστου     2 Αυγούστου    3 Αυγούστου    4 Αυγούστου  

5 Αυγούστου (πρωί - αιμοδοσία) 

5 Αυγούστου (απόγευμα - μέγας πανηγυρικός και αρχιερατικός εσπερινός)  

6 Αυγούστου (πρωί - πανηγυρική αρχιερατική θεία λειτουργία) 

6 Αυγούστου (απόγευμα - λιτάνευση Ιεράς Εικόνος Μεταμορφώσεως)

 

1 Αυγούστου

Πρώτη ημέρα των Σωτηρείων σήμερα και η ενορία μας υποδέχτηκε τα ιερά λείψανα των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού, τα οποία εκόμισε ο π. Σταύρος Γούλας, προϊστάμενος του Ι.Ν. Προφήτου Ηλιού Δήμου Αγίας Παρασκευής. Ακολούθησε Εσπερινός, Μικρός Παρακλητικός Κανών και τέλος Ιερό Ευχέλαιο υπό του π. Σταύρου και των Εφημερίων του Ναού μας π. Σωτηρίου Αλεβιζάκη και π. Γεωργίου Φέλλιου. Μετά το πέρας του Παρακλητικού Κανόνος και προ της ενάρξεως του Ιερού Ευχελαίου ωμίλησε ο π. Σταύρος με θέμα "Άγιοι Ανάργυροι, βίος και θαύματα".

 

 

 

2 Αυγούστου

Σήμερα το απόγευμα, μετά την ακολουθία του Εσπερινού και του Μεγάλου Παρακλητικού Κανόνος ωμίλησε με μεστότητα ο π. Χρυσοβαλάντης Θεοδώρου, προϊστάμενος του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Αγίου Στεφάνου, με θέμα "Πνευματική ασθένεια και θεραπεία". Κατόπιν τελέστηκε το μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου υπό των Εφημερίων του Ναού μας. Η ενορία μας θα έχει την ευλογία να έχει όλη αυτή την εβδομάδα τα λείψανα των Αγίων Αναργύρων Κοσμά & Δαμιανού, Αγίας Σοφίας, Αγίας Ελπίδος και Αγίου Ραφαήλ Λέσβου, τα οποία εκόμισε ο π. Χρυσοβαλάντης.

 

 

3 Αυγούστου 

Σήμερα τελέστηκε η ακολουθία του Εσπερινού, του Μικρού Παρακλητικού Κανόνος και το μυστήριο του Ευχελαίου. Μετά το τέλος του μυστηρίου, σύσσωμο το εκκλησίασμα κατέβηκε στο πνευματικό κέντρο του Ναού μας κι εκεί παρακολούθησε το Δρ. Γεώργιο Αγιομαμίτη, Χειρούργο - Α' Επιμελητή του "Τζανείου" Νοσοκομείου να αναπτύσσει τα θέματα: α) Νεοπλάσματα παχέος εντέρου (πρόληψη και θεραπεία) και β) Αντιμετώπιση γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης. Όταν ο γιατρός κάνει το ανθρωπίνως δυνατόν για το συνάνθρωπό του που πάσχει, τότε γίνεται το θαύμα από το Θεό.

 

4 Αυγούστου

Σήμερα το απόγευμα τελέστηκε η ακολουθία του προεορτίου Εσπερινού, του Μεγάλου Παρακλητικού Κανόνος και για τελευταία φορά στα πλαίσια των Σωτηρείων το ιερό μυστήριο του Ευχελαίου. Λίγο πριν την απόλυση, ωμίλησε στο πολυπληθές εκκλησίασμα ο Αιδεσιμ. Πρωτ. Θεμιστοκλής Χριστοδούλου, εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Ελευθερίου οδού Αχαρνών με θέμα: "Θεραπευτική αγωγή των Αγίων και Ιαματικών Αναργύρων".

 

 

5 Αυγούστου (πρωί)

Σήμερα το πρωί τελέστηκε θεία λειτουργία στο Παρεκκλήσιο του Αγίου Παϊσίου υπό των εφημερίων του Ναού μας. Με το πέρας της θείας λειτουργίας, ξεκίνησε η εθελοντική αιμοδοσία στο Πνευματικό Κέντρο σε συνεργασία με το Σ.ΑΙ.Δ.Ο.Σ.Μ.Υ. "ΚΩΣΤΑΚΗΣ ΜΕΣΟΓΙΤΗΣ".

 

 

φωτογραφίες από την αιμοδοσία: Γιώτα Κόττου

 

5 Αυγούστου (απόγευμα)

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός και Αρχιερατικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ναζιανζού κ. Θεοδωρήτου.

Πατήστε εδώ για πλήρες ρεπορτάζ.

 

 

6 Αυγούστου (πρωί)

Ανήμερα της εορτής της Μεταμορφώσεως το πρωί, τελέστηκε πανηγυρική, Αρχιερατική θεία λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Κυρίλλου.

Πατήστε εδώ για εκτενές ρεπορτάζ.

 

 

6 Αυγούστου (απόγευμα)

Το απόγευμα της εορτής, τελέστηκε ο Μεθέορτος Εσπερινός και κατόπιν πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Μεταμορφώσεως του Κυρίου. Άμα τη επανόδω της Ιεράς Εικόνος, τα Σωτήρεια ολοκληρώθηκαν με την ακολουθία του Μεγάλου Παρακλητικού Κανόνος προς την Παναγία μας.

Πατήστε εδώ για λεπτομέρειες.

 

 

© Copyright 2023 Ιερός Καθεδρικός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Δήμου Μεταμορφώσεως Back To Top